(原版+字幕版) 陶傑大戰環球時報總編胡錫進

陶傑的獨特評論時事方式及眼光,如果跟環球時報總編對戰又會如何?其實未看都應知結果,以香江第一才子而言,根本無得輸。如果你錯過了,可以在下面連結看。

暫時未有字幕版本,之後補上。再如果你不是在 2019年 9 月看到此文,未來的你看到這文,當時的香港又是怎樣呢?而我又還能發言嗎?

希望大家來報個平安,有天大家會在煲底見面。

【live!環時總編vs香江才子】經歷咗漫長嘅831,有人會問:「呢啲日子幾時先會完?」呢場風波不斷升級,中央十分關注,唔少內地媒體罕有南下直擊,包括一直評論香港局勢嘅《環球時報》,總編輯胡錫進話自己831落場體驗,佢睇到嘅香港,係點嘅呢?佢對香港嘅觀點,對象係邊個呢?《視點31》今晚搵嚟《環球時報》總編輯胡錫進同時事評論員陶傑對談,利君雅主持!即刻去live~~~

香港電台視點31 發佈於 2019年9月1日星期日

希望在人間。

上面的原版,在今天 2019-9-5官方放了字幕版本了。感動,對於北京話苦手來講是一個佳作。然後大家自己評評。我也backup了。

大家也backup吧。

Comments

comments